ISPConfig 3 - Backup beállítás Nyomtatás

  • 116

Automatikus mentés beállítása

Korábban bevett szokás volt, hogy alapértelmezésben automatikusan mentést készítettünk a nálunk tárolt adatokról, azonban több Ügyfél is fenntartással kezelte ezt, sőt... még jogi "fenyegetés" is szóba került, így változtatni kényszerültünk. Alapértelmezésben NEM mentjük az Ügyfelek adatait, azt az admin felületen egyedileg kell beállítani a menteni kívánt (al)domain beállításainál. A mentés tartalmazza az adatott (al)domainre feltöltött adatokat, és a hozzá társított adatbázisokat. Egy esetleges technikai probléma esetén, vagy véletlen törlés esetén adatokat visszaállítani csak akkor tudunk, ha előtte azt a felhasználónk mentésre kijelölte. Az elkészült mentések egy külön backup szerverre kerülnek, az általuk elfoglalt hely NEM számít bele a kvótába.

Nézzük akkor a folyamatot!

Természetesen először is be kell jelentkezni adminisztrációs felületünkre. Ha ez megtörtént, a "Webhelyek" menün belül a bal oldali menüből a "Weboldalak" menüpontban található az eddig létrehozott (al)domainek listája. A kiválasztott bejegyzés nevére kattintva megnyílnak a beállítások.
 
A beállításokon belül a "Backup" fülön kell megadni a mentés gyakoriságát és, hogy visszamenőleg hány alkalomra tartsuk meg az elkészült mentéseket.
 

Hasznosnak találta ezt a választ?

« Vissza