Transmission Remote GUI - Synology DSM6 mellé

Többek között Synology termékek forgalmazásával is foglalkozunk, rendszeresen visszatérő kérdés, hogy hogyan lehet úgy torrentezni vele, hogy ne kelljen állandóan belépni a DSM-be. Nekik próbálunk most segíteni kicsit! :)
 1. A DSM-ben engedélyezzük az SSH hozzáférést (Vezérlőpult -> Terminál és SNMP),
 2. Telepítsük a Download Stationt (Csomagkezelési központ), majd állítsuk is le, hogy ne fusson,
 3. Ez a lépés igazából opciós, de talán saját életünket könnyítjük meg vele, ha telepítünk egy egyszerűbb szövegszerkesztőt (nano) és egy fájl tallózót (mc) a NAS-ra. A Csomagkezelőben adjuk hozzá a forrásokhoz a Synology Communityt (http://packages.synocommunity.com) majd a "Közösségi" kategóriából telepítsük a nano -t és a Midnight Commandert (mc),
 4. Bejelentkezés a NAS-ra SSH-n (Windows alól ajánlott a Putty nevű alkalmazás) sima userrel,
 5. root jog megszerzése (az alábbi parancs segítségével: sudo -i),
 6. nano /var/packages/DownloadStation/scripts/start-stop-status parancs segítségével nyissuk meg a fájlt szerkesztésre. Keressük meg a "rm ${PACKAGE_DIR}/etc/download/settings.json" sort és tegyünk az elejére egy # karaktert. Ezzel megjegyzésként fogja értelmezni ezt a sort a rendszerünk és nem fogja törölni a Torrent beállításokat minden alkalommal. Bezáráskor mentsük a fájlt természetesen.
 7. A nano /var/packages/DownloadStation/etc/download/settings.json paranccsal folytassuk, ez gyakorlatilag a torrent rendszerünk konfig fájlja. Ízlés szerint, kinek mi tetszik... :) A legelső lépés, hogy az "rpc-whitelist" résznél engedélyezzük a belső hálózatunkat, tehát valami ilyesmi lesz az eredmény: "rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.*.*"
  Igazából, ha az rpc-whitelist-enabled értékét false -ra állítjuk, akkor erre nem feltétlen van szükség, csak az kevésbé biztonságos megoldás.
  Van még az rpc-authentication-required paraméter: vagy ezt is false -ra állítjuk, vagy programindításkor login/jelszó párost adunk meg.
  Megfigyelendő még az rpc-port értéke is, erre szükségünk lesz, jegyezzük fel. Kilépés illetve mentés! Visszalépünk a DSM-be és elindítjuk a korábban leállított Download Station alkalmazást.
 8. Jöhet a torrent kliensünk, jelesül a Transmission Remote GUI. Telepítés, indítás, majd pedig a korábban a konfig fájlban látott beállítások megadása.
 • Synology
 • 6 A felhasználók hasznosnak találták ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

SSL titkosítás, tanúsítványok

Az SSL bemutatása Az SSL (Secure Socket Layer; Biztonsági Alréteg) egy protokoll réteg,...

Elérések

Központi email cím info@weblap-tarhely.hu Support email cím...

Domain fenntartás

Domain fenntartás Ide tartozik a domain regisztráció, átregisztráció és a hosszabbítás is. A...

ISPConfig 3 - Backup beállítás

Automatikus mentés beállítása Korábban bevett szokás volt, hogy alapértelmezésben...

Számlázás

A számla... ami igazából csak egy nyugta... Új rendszerünk képes automatikus számlázásra. A...