Transmission Remote GUI - Synology DSM6 mellé

Többek között Synology termékek forgalmazásával is foglalkozunk, rendszeresen visszatérő kérdés, hogy hogyan lehet úgy torrentezni vele, hogy ne kelljen állandóan belépni a DSM-be. Nekik próbálunk most segíteni kicsit! :)
 1. A DSM-ben engedélyezzük az SSH hozzáférést (Vezérlőpult -> Terminál és SNMP),
 2. Telepítsük a Download Stationt (Csomagkezelési központ), majd állítsuk is le, hogy ne fusson,
 3. Ez a lépés igazából opciós, de talán saját életünket könnyítjük meg vele, ha telepítünk egy egyszerűbb szövegszerkesztőt (nano) és egy fájl tallózót (mc) a NAS-ra. A Csomagkezelőben adjuk hozzá a forrásokhoz a Synology Communityt (http://packages.synocommunity.com) majd a "Közösségi" kategóriából telepítsük a nano -t és a Midnight Commandert (mc),
 4. Bejelentkezés a NAS-ra SSH-n (Windows alól ajánlott a Putty nevű alkalmazás) sima userrel,
 5. root jog megszerzése (az alábbi parancs segítségével: sudo -i),
 6. nano /var/packages/DownloadStation/scripts/start-stop-status parancs segítségével nyissuk meg a fájlt szerkesztésre. Keressük meg a "rm ${PACKAGE_DIR}/etc/download/settings.json" sort és tegyünk az elejére egy # karaktert. Ezzel megjegyzésként fogja értelmezni ezt a sort a rendszerünk és nem fogja törölni a Torrent beállításokat minden alkalommal. Bezáráskor mentsük a fájlt természetesen.
 7. A nano /var/packages/DownloadStation/etc/download/settings.json paranccsal folytassuk, ez gyakorlatilag a torrent rendszerünk konfig fájlja. Ízlés szerint, kinek mi tetszik... :) A legelső lépés, hogy az "rpc-whitelist" résznél engedélyezzük a belső hálózatunkat, tehát valami ilyesmi lesz az eredmény: "rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.*.*"
  Igazából, ha az rpc-whitelist-enabled értékét false -ra állítjuk, akkor erre nem feltétlen van szükség, csak az kevésbé biztonságos megoldás.
  Van még az rpc-authentication-required paraméter: vagy ezt is false -ra állítjuk, vagy programindításkor login/jelszó párost adunk meg.
  Megfigyelendő még az rpc-port értéke is, erre szükségünk lesz, jegyezzük fel. Kilépés illetve mentés! Visszalépünk a DSM-be és elindítjuk a korábban leállított Download Station alkalmazást.
 8. Jöhet a torrent kliensünk, jelesül a Transmission Remote GUI. Telepítés, indítás, majd pedig a korábban a konfig fájlban látott beállítások megadása.
 • 5 A felhasználók hasznosnak találták ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

[RDP]Nyomtatás helyi nyomtatóra

Ez a bejegyzés részben saját magunknak is készül, ugyanis a napokban belefutottunk egy olyan...

SSH belépés kulcsokkal, jelszó nélkül

Ebben a gyors kis összefoglalóban jelszó nélküli, kulcsokkal történő SSH belépést fogjuk...

Elérések

Központi email cím info@weblap-tarhely.hu Support email cím...

Varnish cache

Rendszerüzemeltetéssel foglalkozók illetve azzal kapcsolatban állók jó eséllyel találkoztak már a...

ProFTPD server VMware ESXi kiszolgálóra

Mivel az FTP napjainkban már közel sem mondható biztonságos adatátvitelnek, így a VMware nem is...

Powered by WHMCompleteSolution