Domain fenntartás Nyomtatás

  • 117

Domain fenntartás

Ide tartozik a domain regisztráció, átregisztráció és a hosszabbítás is. A szolgáltatás igénybe vételének feltétele két DNS szerver megléte, melyek használatát díjmentesen biztosítjuk a nálunk regisztrált domain nevek esetén. A beállításhoz szükséges felület böngészőből elérhető, így gyakorlatilag platformtól és földrajzi helytől függetlenül, az egész világról használható. Magyarországi székhellyel rendelkezünk, ennek megfelelően a hazai jogszabályok szerint kiállított, Forint alapú számlát állítunk ki megrendelőinknek. A domain regisztráció díjairól az alábbi címen tájékozódhatnak: http://whmcs.weblap-tarhely.hu/domainchecker.php?currency=3 , míg az esetlegesen szükséges elérhetőségeket megtalálják a http://whmcs.weblap-tarhely.hu/knowledgebase/2/Eleresek.html weboldalon. Ajánlott online fizetési módok használata (pl: PayPal, bankkártyás fizetés, stb), mely esetben a tranzakció jó esetben teljesen automatikusan, de mindenképpen hamarabb megtörténhet.

Új domain regisztrációja

Ebben az esetben regisztrációs időszak jellemzően 1 év, de vannak kivételek, mint például a .hu TLD is, ahol 2 év. Az alapértelmezett regisztrációs időszak a választott TLD-re vonatkozó minimális időszak. A regisztráció befejezéséhez szükséges az előírt iratok bemutatása illetve a regisztrációs díj megfizetése számunkra.

Domain átregisztrációja

Egy, az új regisztrációhoz nagyon hasonló folyamat, mely során az érintett domain név/nevek lejárata 1 évvel hosszabbításra is kerül. A domain fenntartása és üzemeltetése átkerül vállalkozásunkhoz egy korábbi fenntartótól.

Domain hosszabbítás

Az általunk kezelt domain nevek esetén aktiváljuk az automatikus meghosszabbítás funkciót - sajnos a neve némileg talán becsapós lehet, ugyanis a gyakorlatban ez annyit tesz, hogy rendszerünk jelez a lejárat előtt. Automatikusan kiküldi a díjbekérőt, azonban a hosszabbítás nem történik meg, amíg az összeg be nem érkezik hozzánk! Ez nagyon fontos! Kérjük, éppen ezért ügyeljenek arra, hogy ne halogassák a domain hosszabbítását, ha azt a későbbiekben is használni kívánják. A domainek esetén 1-1 év hosszabbítás a lejárat napjától érvényes és nem a megrendeléstől- nem fognak "bukni" vele, ha hamarabb kerül hosszabbításra. Ugyan akkor fog lejárni a domain, ha januárban hosszabbítják, mintha márciusban tennék. Ha az utolsó napokra hagyják a hosszabbítást, elképzelhető olyan eset, hogy akár banki átfutási idők, akár technikai problémák miatt nem sikerül időben meghosszabbítani a domaint. Ilyen esetben a domain csak igen jelentős, akár a hosszabbítás összegének többszöröséért aktiválható újból a lejárt státuszból.
Automata rendszerünk a lejárat előtt több email értesítőt is küld, az elsőt már 60 nappal korábban. Ezen kívül admin felületünkön minden Ügyfelünk nyomon követheti előfizetései állapotát az év minden napján, 0-24 óráig ( 365/7/24 ). Ha a lejárati idő előtt legalább 1 héttel nem rendelkeznek a hosszabbításról és később emiatt lejárt státuszba kerülne a domain, ilyen esetekben a hosszabbítás sikerességért felelősséget nem tudunk vállalni, a befizetendő újra aktiválási díjat pedig felárként tovább számlázzuk Ügyfeleink felé!

Hasznosnak találta ezt a választ?

« Vissza