Domain fenntartás

Domain fenntartás

Ide tartozik a domain regisztráció, átregisztráció és a hosszabbítás is. A szolgáltatás igénybe vételének feltétele két DNS szerver megléte, melyek használatát díjmentesen biztosítjuk a nálunk regisztrált domain nevek esetén. A beállításhoz szükséges felület böngészőből elérhető, így gyakorlatilag platformtól és földrajzi helytől függetlenül, az egész világról használható. Magyarországi székhellyel rendelkezünk, ennek megfelelően a hazai jogszabályok szerint kiállított, Forint alapú számlát állítunk ki megrendelőinknek. A domain regisztráció díjairól az alábbi címen tájékozódhatnak: http://whmcs.weblap-tarhely.hu/domainchecker.php?currency=3 , míg az esetlegesen szükséges elérhetőségeket megtalálják a http://whmcs.weblap-tarhely.hu/knowledgebase/2/Eleresek.html weboldalon. Ajánlott online fizetési módok használata (pl: PayPal, bankkártyás fizetés, stb), mely esetben a tranzakció jó esetben teljesen automatikusan, de mindenképpen hamarabb megtörténhet.

Új domain regisztrációja

Ebben az esetben regisztrációs időszak jellemzően 1 év, de vannak kivételek, mint például a .hu TLD is, ahol 2 év. Az alapértelmezett regisztrációs időszak a választott TLD-re vonatkozó minimális időszak. A regisztráció befejezéséhez szükséges az előírt iratok bemutatása illetve a regisztrációs díj megfizetése számunkra.

Domain átregisztrációja

Egy, az új regisztrációhoz nagyon hasonló folyamat, mely során az érintett domain név/nevek lejárata 1 évvel hosszabbításra is kerül. A domain fenntartása és üzemeltetése átkerül vállalkozásunkhoz egy korábbi fenntartótól.

Domain hosszabbítás

Az általunk kezelt domain nevek esetén aktiváljuk az automatikus meghosszabbítás funkciót - sajnos a neve némileg talán becsapós lehet, ugyanis a gyakorlatban ez annyit tesz, hogy rendszerünk jelez a lejárat előtt. Automatikusan kiküldi a díjbekérőt, azonban a hosszabbítás nem történik meg, amíg az összeg be nem érkezik hozzánk! Ez nagyon fontos! Kérjük, éppen ezért ügyeljenek arra, hogy ne halogassák a domain hosszabbítását, ha azt a későbbiekben is használni kívánják. A domainek esetén 1-1 év hosszabbítás a lejárat napjától érvényes és nem a megrendeléstől- nem fognak "bukni" vele, ha hamarabb kerül hosszabbításra. Ugyan akkor fog lejárni a domain, ha januárban hosszabbítják, mintha márciusban tennék. Ha az utolsó napokra hagyják a hosszabbítást, elképzelhető olyan eset, hogy akár banki átfutási idők, akár technikai problémák miatt nem sikerül időben meghosszabbítani a domaint. Ilyen esetben a domain csak igen jelentős, akár a hosszabbítás összegének többszöröséért aktiválható újból a lejárt státuszból.
Automata rendszerünk a lejárat előtt több email értesítőt is küld, az elsőt már 60 nappal korábban. Ezen kívül admin felületünkön minden Ügyfelünk nyomon követheti előfizetései állapotát az év minden napján, 0-24 óráig ( 365/7/24 ). Ha a lejárati idő előtt legalább 1 héttel nem rendelkeznek a hosszabbításról és később emiatt lejárt státuszba kerülne a domain, ilyen esetekben a hosszabbítás sikerességért felelősséget nem tudunk vállalni, a befizetendő újra aktiválási díjat pedig felárként tovább számlázzuk Ügyfeleink felé!
  • 117 A felhasználók hasznosnak találták ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

Elérések

Központi email cím info@weblap-tarhely.hu Support email cím...

ISPConfig 3 - Backup beállítás

Automatikus mentés beállítása Korábban bevett szokás volt, hogy alapértelmezésben...

Számlázás

A számla... ami igazából csak egy nyugta... Új rendszerünk képes automatikus számlázásra. A...

Varnish cache

Rendszerüzemeltetéssel foglalkozók illetve azzal kapcsolatban állók jó eséllyel találkoztak már a...

ProFTPD server VMware ESXi kiszolgálóra

Mivel az FTP napjainkban már közel sem mondható biztonságos adatátvitelnek, így a VMware nem is...